Жалбата на Делян Пеевски срещу санкциите по закона Магнитски в САЩ изобщо

...
Жалбата на Делян Пеевски срещу санкциите по закона Магнитски в САЩ изобщо
Коментари Харесай

САЩ: Пеевски не може да обжалва санкциите по Магнитски

Жалбата на Делян Пеевски против глобите по закона " Магнитски " в САЩ изобщо да не бъде разглеждана от съда. Такава е позицията на американските управляващи пред Окръжния съд на Съединените щати за окръг Колумбия, където българският народен представител е завел иск против глобите, съобщи проверяващият уебсайт BIRD.

Пеевски твърди в жалбата си, че липсват обстоятелства, които да поддържат наложените му наказания за корупция, заради което не са в сходство със закона. Според Държавния департамент на Съединени американски щати обаче искът на българския народен представител не би трябвало да бъде обсъждан, като се базира на богата съдебна практика.

Американските управляващи акцентират, че решението за налагането на наказания на задгранични лица е напълно от юрисдикцията на политическите органи на властта и то не предстои на правосъден надзор. Освен това не е обещано право на задграничните жители да апелират забраната да влизат на територията на Съединени американски щати, каквато е наложена на Пеевски.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР